VATAN PARTİSİ Vatan Partisi Genel Sayman M.Bedri Gültekin Adana'da, Seyhan Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezinde, Kriz ve Vatan Partisi'nin çözümleri başlıklı Basın Açıklaması düzenledi.
Vatan Partisi Genel Saymanı Mehmet Bedri Gültekin, dolar krize çözüm olarak, “Türkiye’deki bütün dolar varlığı, rayiç bedel üzerinden derhal Türk lirasına çevrilsin” önerisinde bulundu.
Gültekin açıklamasında şu görüşleri ileri sürdü:
“ABD emperyalizmi PKK’yı kullanarak Suriye ve Irak üzerinden, ayrıca İsrail ve Yunanistan ile birlikte Akdeniz üzerinden Türkiye’ye yönelttiği silahlı tehdide şimdi, ekonomik çökertme operasyonunu eklemiştir.
Türkiye’nin ekonomik açıdan kendini savunma mekanizması, arkada kalan dönemde izlenen politikalarla yok edilmiştir. ABD’nin kontrol ettiği uluslararası finans merkezleri döviz giriş çıkışını yönlendirerek dolar kurunu istedikleri gibi indirip çıkarabilmektedirler.
On yıllardır Türkiye’yi neoliberal politikalar ile yönetenler, dışarıdan aldıkları borçlarla ekonomi çarkını çevirmeye çalışanlar, kamu kurumlarını haraç mezat elden çıkaranlar, tarıma destekleri kesip, sanayicilerimizi korumasız bırakanlar ortaya çıkan tablonun sorumlularıdır.
16 yıldır Türkiye’yi yönetmekte olan AKP iktidarının, yaşanan krize bir cevabının olmadığı görülmektedir.
Vatan Partisi bugün gelinen noktayı yıllar öncesinden gördü. 2001 yılında yürüttüğümüz “Türkiye’de Türk Lirası Türk Bayrağı” kampanyası, daha yolun başında hem milletimize ve iktidar sahiplerine yaptığımız bir uyarıydı; hem de emperyalizmin tetiklediği ekonomik krize biricik çözümün ne olduğunu gösteriyordu.
Türkiye bugün; işçisi, üreticisi, esnafı, en küçüğünden en büyüğüne tüm sanayicileri ile Vatan Partisi’nin krize çözüm programına gelmiş bulunmaktadır.
Gelinen aşamada ancak bir Milli Direnme Ekonomisi ile emperyalizmin çökertme operasyonuna karşı koyabiliriz.
Milli Direnme Ekonomisinin Programı
1. Bankalarda bulunan döviz mevduatları, rayiç bedel üzerinden derhal Türk lirasına çevrilmelidir. Türkiye’de Türk lirası, Türk bayrağı!
2. İstanbul Menkul Kıymetler Borsasının Türkiye’nin zenginliklerini dışarıya aktaran bir mekanizma olarak çalışmasına son verilmelidir. Dışarıdan gelen sermayenin belli bir süre geçmeden tekrar yurtdışına çıkması yasaklanmalı ve yatırıma yöneltilmelidir. Uluslararası tefeci sermayenin Türkiye ekonomisi üzerinde operasyon yapmasını önleyecek Sabit Kambiyo Sistemi’ne geçilmelidir.
3. Emperyalizmin ekonomik çökertme operasyonuna verilecek en etkili tedbirlerden biri de Ankara’nın vakit geçirmeden Şam ile el sıkışmasıdır. Ankara-Şam dostluğu Bölge ülkelerini sımsıkı birleştirecek, bölücü ve yobaz terörünü nihai olarak bitirecektir. Bu durumda bugün terörle mücadeleye harcanan kaynaklar, ülke kalkınması için kullanılabilecektir.,
4. Türkiye, İran başta olmak üzere komşularıyla ve Çin gibi büyük dış ticaret ortaklarıyla derhal milli paralarla ticarete geçmelidir. Tahran ile yakın işbirliği, Türkiye’nin enerji güvenliği açısından da önemlidir.
5. Türkiye’de üretilen malların dış alımı, yüksek gümrük vergileriyle engellenmelidir. Böylece hem iç üretim teşvik edilmiş olacak, hem de ülke kaynaklarının dışarıya akması engellenecektir.
6. Devlet, Cumhurbaşkanlığı bütçesi ve milletvekili maaşlarından başlayarak tasarruf tedbirlerini derhal uygulamaya koymalıdır. Bir yandan sıradan yurttaşa yastık altı dövizleri çıkarma çağrısı yapmak, öte yandan sayısı 12’yi bulan özel uçak filosu kurmak ve bin odalı saraylarda ikamet etmek tutarlı değildir. Tasarrufla elde edilen kaynaklar yatırıma yöneltilecektir.
7. Ekonomi yönetiminde devletin elini güçlendirecek, ayrıca Ulasal güvenlik açısından önem taşıyan stratejik kurumlar yeniden kamulaştırılacaktır. Yağmalanan kamu kaynakları da “Nereden Buldun Yasası” uygulanarak yeniden milli ekonomiye kazandırılacaktır.
8. Borçlanma ekonomisi terk edilecek ve tarımda ve sanayide üretim ekonomisine geçilecektir. Emek yoğun yatırımlarla, atıl işgücü üretici güce dönüştürülecektir.
9. Kamu ve özel sektörün yan yana olduğu, birbirini desteklediği planlı karma ekonomik sisteme geçilecektir.
10. Emperyalizmin ekonomik saldırısına Türkiye’nin köklü cevabı; Batı Asya Birliği’ni kurmak olmalıdır. Türkiye, İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Azerbaycan’ın oluşturacağı Batı Asya Birliği, Rusya ve Çin gibi Asya’nın geri kalan ekonomileri ve Avrupa ile de ilişkilerini geliştirmelidir.”