Yaşamöyküsü özetle şöyle:
17 Kasım 1940 yılında Kahramanmaraş-Afşin-Berçenek Köyü’nde doğdu. 1960’ta Ordu Donatım Teknik Okulunu bitirdi, askeri liseye girdi. Toplumculuk nedeniyle okuldan uzaklaştırıldı. Yurt içinde yurt dışında dinletiler verdi. Almanya-Köln’deyken rahatsızlandı 17.05.2002’de yaşamını yitirdi. Hacıbektaş’ta toprağa verildi. Ardında 453 plak, 58 kaset, 8 kitap, çocuklarını, yakınlarını ve sesini bıraktı…
Çeşmi siyahım, Bunun neresi yalan, Bilmem ağlasam mı ağlamasam mı, Arabam kaldı yolda, Boşu boşuna, Ben beni, Sofu baba, Ben Neyim, Bırak beni konuşayım, Barış (…) gibi şiirleri okundu.
Genç saz/söz ustası Ahmet Erişik sazıyla sözüyle, Mahzuni’nin “Bilmem ağlasam mı, ağlamasam mı, Nem kaldı, Çeşmi siyahım” (…) gibi ezgilerini çaldı söyledi.
Şiirlerinden iki örnek:
Bir zamanlar Amerika ülkemizde haşhaş ekilmesine ambargo koymuştu. O yılların yöneticileri ambargoyu tanımamış, haşhaş ekilmesi gerçekleştirilmişti. Şiir o yıllara değiniyor.
“SAVULUN-Ambargo mamborgo dinleme gardaş/ Gelin Amerika kovulsun gitsin/ Üsleri müsleri çıksın buradan/ Kendi toprağına savulsun gitsin// Bu herifler senden alır haş haşı/ Morfin eder sana açar savaşı/ Boşuna vurmadan gardaş gardaşı/ Bir bayram davulu çalınsın gitsin// Elin gâvurunu boşu boşa çağırma/ Evdeki dövüşü ele duyurma/ Seni senden, beni benden ayırma/ Böyle bir memleket öğünsün gitsin// Bu toprak bizimdir bizim olacak/ Amerika bela buldu bulacak/ Mahzuni bağımsız şehit kalacak/ Yeter ki Türkiye’m dev olsun gitsin”
Bu da barış için. Barış önemli.
“BARIŞAK- Ömrümün serdarı gönlümün şahı/ Sana bugünlerde noldu barışak/Gönderme ardımdan ahu eyvahı/ Bahar geldi bayram oldu barışak// Ben giderim gönül senden gitmiyor/ Kuru çölde mavi sümbül bitmiyor/Küsenlere Mevla’m yardım etmiyor/ Ömür bitti çile doldu barışak/ / Kara zülüflerin dökmüş kaşına/ Ben seni sevmedim boşu boşuna/ Gücenmek günahtır mezar taşına/ Farz et ki Mahzuni öldü barışak”