Korona virüsü salgını nedeniyle uzaktan eğitim yaygınlaşmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan uzaktan eğitimin aynısını Altınoran Sanat ve Düşünce Derneği de yapıyor.
Bu yıl açtığı temel sanat tarihi ile ileri sanat atölyesi çalışmalarına Altınoran Sanat ve Düşünce Derneği Başkanı Dr. S. Haluk Uygur tarafından verilen eğitimle devam ediyor.
İnternet üzerinden verilen uzaktan eğitimde Türk Resmine Kısa Bir Bakış işlendi. Uygur, Türk resim tarihinin Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleri olarak iki başlık altında incelediklerini belirterek, “Türk resim tarihi Minyatür ve Pentür dönemleri olarak ikiye ayrılmaktadır. Türk resim sanatı doğu ve batının etkisi içerisinde ilerlemiştir. Çağdaş sanat denildiğinde batılı gibi algılansa da aslında Atatürk döneminde, kendi öz değerleri tarafından üretilen eserleri kastediyoruz” dedi.
Fatih Sultan Mehmet tarafından nakkaşhanelerin açıldığını, burada Türk ressamları ile batıdan gelen sanatçıların eserler ürettiğini kaydeden Uygur, Piri Reis’in ise resim ile harita çizimlerini yaptırdığını ifade etti.
Uygur, “Hep İslam'ın resim ve heykel yasakladığı konuşulur. Ancak Kur'an-ı Kerim'de böyle bir ayet yoktur. Belki de bu daha önceki semai din olan Hıristiyanlığın ikonalara çok önem verip çarmıha gerilmiş İsa ve kucağında İsa ile Meryem figürlerinin yerleştirmesi görüldüğünden daha sonradan böyle bir yasak konmuştur” dedi.
Korona virüs salgını nedeniyle eğitime kısa bir ara verdiklerini belirten Uygur, bundan sonra oluşan bu açığı internet ortamında uzaktan eğitim ile kapatacaklarını söyledi. Eğitim sırasında karşılıklı olarak konuşulduğunu ve sor-cevap şeklinde eğitim yaptıklarını anlatan Uygur, şu ana kadar 3 ders işlediklerini ve başarı ile uzaktan eğitimi gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.