Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi127
Bugün Toplam995
Toplam Ziyaret1825641

Atal, "Çevre soykırımı uluslararası suç sayılmalıdır"

Avukat İsmail Hakkı Atal, “Bilim insanları ve aktivistlerin imzaya açtığı ve şu anda 108.965 kişinin imzaladığı dünya liderlerinden talepler mektubunda "AB üye devletleri, çevre soykırımının (ekosid) Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak bir.

TBB Adana Barosu Delegesi Ve Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal, “Tüm gücümüzle iklim krizini engellemek için her an, her yerde mücadele vermemiz gerekiyor” dedi.

Av. Atal, “Corona virüsle ucunu gösteren ölümcül pandemilerin yaşandığı bir dünyada 5 kuruş etmeyecek ev-araba-arsalar yerine,  çocuklarınıza nefes alabilecekleri -su içebilecekleri -yaşayabilecekleri bir gezegen armağan edin ve bunun için izleyip -onaylamaktan- alkışlamaktan farklı bir şeyler yapın. Çözümün bir parçası değilseniz sorunun bir parçasısınız” dedi.

Atal şunları kaydetti:

“Bilim insanları ve aktivistlerin imzaya açtığı ve şu anda 108.965 kişinin imzaladığı dünya liderlerinden talepler mektubunda 2. Talep "AB üye devletleri, çevre soykırımının (ekosid) Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak bir uluslararası suç haline getirilmesi için gayret göstermek zorunda.  İşte Adana Barosu delegesi sıfatıyla TBB'den talebimizin ve cevap verilmeyince de 2019 Ekim ayında davasını açtığımız, şu anda Ankara 5. İdare Mahkemesi’nde görülen dava konusu tam da buydu ."TBB"nin dünyanın önde gelen barolarıyla iklim değişikliğine neden olmanın ve ekosid (ekokırımın ) UCM"de insanlığa karsı suç kapsamına alınması için uluslararası çalıştay düzenlenmesi" talebinin reddinin iptali davası. Geçtiğimiz haftalarda Corona virüs mutasyonlarının ve salgınlarının  sebebinin iklim değişikliği, çevresel -ekolojik kirlilik, endüstriyel tarım ve endüstriyel hayvancılık, madencilik v.s. Endüstri faaliyetleri  gibi multi faktörel etmenler olduğunu, İtalya'nın endüstrileşmiş havası kirli kuzeyinde Covid-19 ölüm oranı %12 iken , İtalya'nın geri kalanında %4,5 olduğunu, ABD'de hava kirliliğinin yoğun olduğu yerlerde 2,5 mikron partikül madde için  metreküpte sadece 1 mikrogram  (1 mcg) kirlilik  artışının  (2,5 PM  mcg/ m3 )Covid -19 ölümlerinde %8  artışa neden olduğunun belirlendiğini paylaşmıştım. İklim değişikliğinin ve çevresel -ekolojik sorunların insanlık için bir hayat memat meselesi, varoluşsal bir kriz haline geldiği; iklim değişikliğinin ve diğer çevresel faktörlerin neden olduğu Corona virüs salgınıyla somutlaştı. İnsanlık tarihinin en hayati, en kritik, en baş döndürücü gelişmelerinin yaşandığı 10-20 yıllık bir süreci yaşıyoruz. Bu zaman diliminde yaptıklarımız ve yapmadıklarımız insanlığın geleceğini, çocuklarımızın geleceğini belirleyecek. Kaybedecek zaman yok” dedi.

TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU’NA ELEŞTİRİ

TBB Adana Barosu Delegesi Ve Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal,   “Geleceğimizi kurtarmak -yeniden yapılandırmak için çok önemli olan TBB gibi kurumların başında, ehliyetli -kendi koltuğundan önce ülkesinin ve insanlığın geleceğini düşünen liderler olması gerekiyor” diyerek şunları kaydetti:

“Sadece TBB başkanı Metin Feyzioğlu değil, onun gibi iklim değişikliğinin ve sonuçlarının varoluşsal bir niteliğe büründüğünü, bu mücadelenin hayat-memat mücadelesi olduğunu anlama isteğinden ve bilgisinden yoksun tüm " kifayetsiz muhteris " liderlere verilecek her destek, çocuklarımızın ve gezegenin geleceğinin baltalanması anlamına geliyor. Artık hesap -kitap -denge -strateji v.s. Gözetme zamanı değil. Tüm gücümüzle iklim krizini engellemek için her an, her yerde mücadele vermemiz gerekiyor. Corona virüsle ucunu gösteren ölümcül pandemilerin yaşandığı bir dünyada 5 kuruş etmeyecek ev-araba-arsalar yerine,  çocuklarınıza nefes alabilecekleri -su içebilecekleri -yaşayabilecekleri bir gezegen armağan edin ve bunun için izleyip -onaylamaktan- alkışlamaktan farklı bir şeyler yapın. Çözümün bir parçası değilseniz sorunun bir parçasısınız.”

 

321 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar34.440034.5781
Euro35.959736.1038