Karaisalı Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda pandemi nedeniyle sınırlı katılımcıyla gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Programın açış konuşmasının yapan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, “Kuva-yi Milliye hareketi 101 yıl önce Karaisalı’da başlamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ sözünde dediği gibi Karaisalı’nın kahraman yörükleri vatanımız işgal altındayken tarihi bir görevi üstlenmiş ve düşmana Toroslar’ın eteğinde dur demiştir. Biz böyle rahat ve huzurlu bir ülkede yaşıyorsak şehitlerimizin gazilerimizin sayesinde yaşıyoruz” dedi.
Kuva-yi Milliye’nin ilçede birlik ve beraberliği pekiştirdiğini aktaran Karaisalı Kaymakamı Mehmet Kaya ise konuşmasında, “İlçemizde Nisan ayı içerisinde düzenlenen Kuva-yi Milliye etkinlikleri, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye, geçmişten günümüze ilçemizin tarihi değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasına olumlu etkisi olduğu tartışılmazdır. Kuva-yi Milliye hareketinin başladığı yer olan Karaisalı, Kuva-yi Milliye ruhunu oluşturan insanların birleşmesiyle oluşmuş, bize bu kutsal vatan toprağını emanet edenler ilçemize düşmanın girmemesi için tek olmuş ve bize bu emaneti bırakmışlardır. Yüreklerinde taşıdıkları Kuva-yi Milliye ruhuyla bize Karaisalı’yı emanet eden kahramanlarımızı rahmetle anıyorum” dedi.
Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Yusuf Delikoca’nın Kuva-yi Milliye hakkında ki sunumu ile program sona erdi.
Program sonunda Yusuf Delikoca, Kaymakam Kaya ile Başkan Aslan’a kendi yazdığı ‘Yiğit Bir Memleket Karaisalı’ kitabını hediye etti.