Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam463
Toplam Ziyaret1781558

Norveç, İrlanda ve İspanya, Filistin devletini tanıyacaklarını ilan etti

Norveç, İrlanda ve İspanya, Filistin devletini tanıyacaklarını açıkladı. Tel Aviv, Norveç ve İrlanda'daki büyükelçilerini geri çağırdı.

 

Geçtiğimiz haftalarda birçok Avrupa Birliği ülkesi, bölgede kalıcı barış için iki devletli bir çözümün şart olduğunu savunarak tanıma kararı alacaklarını belirtmişti.

İrlanda Başbakanı Harris: Filistin'i tanıyoruz

Norveç’in ardından, İrlanda Başbakanı Simon Harris de ülkesinin Filistin devletini tanıyacağını duyurdu.

Başbakan Harris, Filistin halkının özgürce yaşama arzusunu tanıyan bugünkü duyurunun güçlü bir siyasi ve sembolik değere sahip olduğunu söyledi.

İrlanda başbakanı diğer ülkelerin de “önümüzdeki haftalarda” bir Filistin devletini tanıma konusunda Norveç, İspanya ve İrlanda'ya katılacağını düşündüğünü söyledi.

İspanya: 28 Mayıs'ta Filistin'i tanıyoruz

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de ülkesinin 28 Mayıs'ta bir Filistin devletini tanıyacağını söyledi. 

2018'den bu yana İspanya'nın Sosyalist lideri olan Sanchez, açıklamayı ülke parlamentosuna yaptı.

Sanchez, Filistin devletinin tanınması ve Gazze'de olası bir ateşkes için destek toplamak amacıyla aylardır Avrupa ve Orta Doğu ülkelerini geziyor.

Bu ayın başlarında İspanya Dışişleri Bakanı Jose Albares, hükümetinin bir Filistin devletini tanıma niyetini ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e bildirdiğini söyledi.

Dünya Bankası'nın 2011 yılında bir Filistin'in devlet olarak işlev görebilmesi için temel kriterleri yerine getirdiğini ve halka önemli hizmetler sunmak üzere ulusal kurumların oluşturulduğunu tespit ettiği belirtilmişti. 

 

88 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097