Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam454
Toplam Ziyaret1781549

KORART GALERİ’DE KARMA RESİM SERGİSİ

Haber: Demirel Babacanoğlu

Adana, Korart Sanat Galerisi’nde (Ziya Paşa Blv. 58/4-Seyhan-Adana); Ünlü Ressam Nermin Levent Atölyesi Kursiyerleri ( Hülya Nezahat, Zülbiye, Ece Abacıoğlu, Era Abacıoğlu,  İpek Paksoy, Başak Kekilli, Tuba Terbıyık, Şehnaz Özcan, Eda Alışkan) 10.05.2024 günü resimlerini sergilediler. Sanatseverler, davetliler coşkuyla izlediler.

Başta ünlü ressamlardan Nremin Levent Atölyesi’nden  on kursuyerin birbirinden güzel tablolarının karşısındayız. Tablolar bizimle konuşuyor sanki. Doğanın yedi rengini ince ayrıntılarıyla birlikte taşıyor, öykülerini anlatıyor bize.

Nermin Levent; tabolaları önünde yürüyüşe çıkmış, işe başlıyor gibi. Yanında, mavi, turuncu, kahve gri renklerle betimlenmiş ilginç tabolar dikkati çekiyor. Ayrıca hemen  yanında kadın portreleri görülüyor. Yüz hatları yumuşak, ileriye bakıyor, birbirleriyle konuşuyor, duruyorlar.

Şu salyongozlu portreye ne demeli? Kararlı, ileri bakış, güzellikleri yansıtıyor. Altı portre yanında bir kadın, kendinden emin, portrelerin çekiciliğini izliyor.

İkisi kadın, üçü çocuk bu portreler nasıl da canlı duruyorlar… Hele şu kadın portresine bakınız, mavi, mor, al, havai rengin bireşimiyle; yüz göz, kaş, burun inceliklerle betimlenmiş bir dünya gibi diriyor…

Bakınız şu tabloya, Nermin Levent ve kadın arasında bir çocuk duruyor bakışları ilgiyi topluyor…renkler, çizimler de öyle.

Fonda üç kadının duruşu tamallıyor resmi. İşte şurada bir gurup kadın ona değil bize bakın der gibi durmuşlar, fondaki resimlerle tamamlamışlar kendilerini.

Bu ilginiç tabloların, birini diğerinden ayırt etmek çok zor! İlginç bir kadın portresi daha, kahve, gri, mor, turuncu renkler, çizimlerle tatamlanmış… Foterli kadın havaya girmiş topluyor bakışları…

                                                                                       20/05/ 2024, Adana

115 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097