Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi21
Bugün Toplam469
Toplam Ziyaret1804029

Barguti: 'İsrail, ABD ve İran'ı savaşa sürüklemeye çalışıyor'

2010 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Eski Filistin Cumhurbaşkanı adayı ve Filistin Yasama Konseyi Üyesi MustafaBarguti, 2005 yılında Filistin Ulusal Yönetimi Başkanlığına aday olmuştu.

Eski Filistin Cumhurbaşkanı adayı ve Filistin Yasama Konseyi Üyesi Mustafa Barguti, İran'da öldürülen Hamas lideri Haniye'nin ateşkes müzakerelerinde bizzat yer aldığını söyledi.

Hamas'ın en üst düzey liderlerinden İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da öldürülmesinin etkileri devam ediyor. İran ve Hamas saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail'den olaya ilişkin bir açıklama henüz gelmedi. İsrailli yetkililer, Mossad'ın gerçekleştirdiği saldırılar konusunda genelde sessiz kalıyor.

Euronews Türkçe'ye konuşan Filistin Yasama Konseyi üyesi ve eski Filistin Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Barguti, Haniye'ye yönelik İran'da düzenlenen hava saldırısını, İsrail'in bütün bölgeyi savaşa sürükleme çabası olarak nitelendirdi.

Haniye'nin başında olduğu Filistin birlik hükümetinde Enformasyon Bakanı olarak görev yapan Barguti, İsrail'in Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İran'ı karşılıklı savaşa sürüklemenin Netanyahu'nun bütün hayatı boyunca hayal ettiği bir şey olduğunu ileri sürdü.

İsmail Haniye'ye yapılan suikastin ABD'nin bilgisi olmadan gerçekleşmesinin "imkansız" olduğunun altını çizen Barguti, "Bildiğim bir şey var ki o da İsrail'in bu suikastı ABD'nin bilgisi olmadan gerçekleştirmiş olmasını hayal etmek çok zor," ifadelerini kullandı.

59 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar34.158234.2950
Euro36.977637.1258