Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi17
Bugün Toplam484
Toplam Ziyaret1804044

NEFES; OMAR  FARUK TEKBİLEK’İN YAŞAMI

Adana’dan çıkıp, sesi ve nefesiyle dünyaya yayılmış olan Omar Faruk Tekbilek’i öyküleştiren, Nefes /Breath isimli kitap baskıya girdi.

VAHİT ŞAHİN

Adana doğumlu olan ve müziğe Adana’da başlayan Omar Faruk Tekbilek, daha sonra yerleştiği Amerika’da müziğiyle dünya çapında üne kavuşmuş bir ney sanatçısı.

Dünyanın yüzden fazla şehrinde, en önemli orkestralarla birlikte, ancak çok önemli sanatçılar için tahsis edilen konser salonlarında, çeşitli dillerde solo konserler veren Tekbilek; Altınoran’nın “Adana’ya Güç Verenler” ismiyle süregelen projesinin 34. kitabı olarak Karahan Yayınevi’nden çıkıyor.

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı S. Haluk Uygur, "Prof. Dr. Ünal Zorludemir ile birlikte hazırladığımız kitap, kuşe kağıda basılmış, 168 sayfalık, sert kapaklı, fotoğraf ağırlıklı, monografik bir eser olacak. Dr. Gökhan Gündoğdu Müzesi’nin katkılarıyla, Türkçe ve İngilizce olarak hazırladığımız kitabın imza etkinliği, Omar Faruk Tekbilek’in katıldığı butik bir konser ve sergiyle, 19 Ekim 2024 Cumartesi günü yapılacak" açıklamasına bulundu.

85 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar34.158234.2950
Euro36.977637.1258