Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi23
Bugün Toplam474
Toplam Ziyaret1804034

ÇEVİRGEN 6.KİŞİSEL SERGİSİNİ ADANA'DA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Ressam Safter Çevirgen’nin 6. Kişisel resim sergisi 8-14 Kasım 2024 tarihleri arasında Adana Ressamlar Derneği’nde açılacak.

 

Vahit Şahin

Daha önce Adana’da kişisel sergi açan Ressam Safter Çevirgen, “Psişik Porteler” isimli sergisinde yine kendi tarzını yansıtan yağlıboya eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Ressam Safter Çevirgen  sanat ve eserleri hakkında yaptığı değerlendirmelerde, "Sanat, insanların derin duygusal bağlar kurmalarına imkan tanır. Renkler, kompozisyonlar ve semboller aracılığıyla, sanat eserleri izleyicilerle duygusal bir etkileşim kurar. Bu, toplumsal meselelere dair hassasiyeti artırmanın önemli bir yoludur” dedi.

Sanatçının eserinde kullandığı semboller ve görsel anlatım yoluyla izleyicilere toplumsal sorunları hissettirmeye çalıştığını ifade eden Çevirgen, “Sanat, toplumsal meselelere dair farkındalık oluşturmanın etkili bir yoludur. Sanatçılar, eserlerinde toplumsal eşitsizlikler, çevre sorunları, insan hakları ihlalleri ve siyasi olaylar gibi önemli konuları ele alabilirler. Bu eserler, izleyicileri düşünmeye ve toplumsal meselelere duyarlılık oluşturmaya teşvik eder. Özellikle sanatçılar, karmaşık veya çarpıcı konuları sanat yoluyla basit bir şekilde ifade etme yeteneğine sahiptir" dedi.

Çevirgen şunları kaydetti:

“Sanatçıları sorular sormak ve bu sorulara cevaplar aramak gibi düşünce provokasyonu oluşturmak gibi bir amaç da vardır. Sanat, düşünce provokasyonunu teşvik etme özelliğiyle de dikkat çeker. Sanat eserleri, izleyicilerin zorlu sorular sormalarına ve cevaplar aramalarına yol açabilir. Toplumsal değişim, çoğu zaman mevcut durumu sorgulamak ve daha iyi bir gelecek aramakla başlar. Sanat, bu sorgulamayı tetiklemek ve izleyicileri düşünmeye teşvik etmek için kullanılabilir.”

Sanatın toplumsal değişime katkısının büyük ve çeşitli olduğunu ifade eden Ressam Safter Çevirgen, “Duygusal etkileşim, farkındalık oluşturma, düşünce provokasyonu yapma ve toplumsal sorunlara dair duyarlılık oluşturma yoluyla, sanatçılar ve izleyiciler toplumsal meseleleri ele alabilir ve değişim sürecine katkıda bulunabilirler. Sanat, toplumun aynasını tutar ve toplumun dönüşümünü teşvik eder. Sanatın toplumsal değişime katkısı hakkında düşünmek, toplumun daha adil, eşit ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru ilerlemesine katkıda bulunabilir. İster sanatı üreten bir sanatçı, isterse sanatı takip eden bir izleyici olun, sanatın toplumsal değişime katkısını takdir etmek ve bu değişime katkıda bulunmak için güçlü bir araç olduğu unutulmamalıdır" şeklinde konuştu.

Akdeniz Belediyesi’nin de desteğiyle Çevirgen’nin 6. Kişisel resim sergisi 8-14 Kasım 2024 tarihleri arasında Adana Ressamlar Derneği’nde açılacak.

38 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar34.158234.2950
Euro36.977637.1258