Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi197
Bugün Toplam1149
Toplam Ziyaret1823839

''Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Çalışanları yapılanları hak etmiyor''

 Türk Tarım Orman-Sen 13 Nolu Şube Başkanı Bekir Durukan, “Grevli ve Toplu Sözleşmeli” Sendikal hakların yanında, çalışanların insanca yaşayabilecekleri “ Adaletli bir ücret sistemine” kavuşturulması, baskı, sürgün, kıyımın ve adam kayırmacılığının olmadığı Liyakatli ve ehliyetli kişilerin göreve geldiği, çalışanlara insanca muamele yapıldığı bir ortamın oluşturulması için mücadele vermeye devam edeceklerini söyledi.

Durukan yaptığı yazılı açıklamada, ‘’Bir Sendikayı Sendika yapan en önemli unsur olmazsa olmazı üyelerinin ekonomik sosyal mesleki hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek, daha iyi çalışma şartları, iyi yaşama koşullarını gündeme getirmektirdiyerek şunları söyledi:

‘’1992 Yılında kurulan Sendikamız Türk Tarım Orman Sen hemen her platformda Kamu Çalışanlarımızın haklı taleplerini dile getirerek çalışanların sesi ve kulağı olmuştur.

Orman Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü çalışanları yıllarca bu ülkeye en büyük katma değeri sağlamalarına rağmen Kamudaki ücret adaletsizliğinden de o denli olumsuz yönde etkilenmektedirler.

            Bu anlamda Türk Tarım Orman Sen’i kurarken en öncelikli hedefimiz, Kamudaki ücret dengesizliği konusunda mücadele vermekti. Bu mücadeleyi verirken ilkeli, uzlaşmadan yana bir politika yanında çalışan üreten, yol gösteren ve Hak ettiğini mutlaka alan bir Sendikal anlayışı benimsedik.

            Şöyle ki çalışanların birikmiş sorunlarının çözümü boyutunda, koruma yangınla mücadelede “ Gece-Gündüz demeden hizmet veren çalışanlarımızı biraz olsun rahatlatacak hakların peşinden koştuk.

            Biliyoruz ki Ormanlar Ülkemizin hayat kaynağıdır. Huzur kaynağıdır. Oksijen kaynağıdır, su kaynağıdır. Orman çalışanlarının haklarını korumak o ülkenin çıkarlarını korumak anlamına gelir.

15 Ağustos 2002 yılında başlattığımız toplu görüşmelerdeki taleplerimizin ısrarlı savunucusu olduk 2002, 2003 ve 2004 Kurum İdari Kurullarındaki görüşmelerde taleplerimizi de teker teker Genel Müdürlük ve Bakanlık nezdinde dile getirdik.’’

Kararlı Mücadelemiz sonunda başarıyı getirdi

            Sendikalaşma boyutunda hizmet kollarını ilgilendiren “Koruma, yangın ve sınırlandırma” fazla çalışma ücreti en önemli kazanımlardan biri olduğunu kaydeden Durukan sözlerini şöyle sürdürdü, ‘’Müzakere gücünün en somut delilidir. Bu süreci detaylı olarak 2004 yılında Fazla çalışma ücretinin belgelerle başarı öyküsü şeklinde broşür haline getirmiş idik.

Yangın Tazminatı / Fazla Çalışma Ücretine Son

Sendikamızın verdiği mücadele sonunda, 17.06.2004 Tarihinde 6831 sayılı Orman Kanununun 5192 sayılı Kanunla değişiklik 71. Maddesinde değişiklik yapılarak Orman Genel Müdürlüğü Çalışanlarına fazla mesai ücreti/Yangın tazminatı yangın sezonunda yedi ay olarak ödenmekte idi.

Ancak, Türk Tarım Orman Sen’in çıkardığı yangın tazminatını/fazla çalışma ücretini on iki (12) aya çıkaracağız diye orman çalışanlarını ve üyelerimizi kandırarak



1316 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar34.425434.5633
Euro36.250536.3957