MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 1 yıllık meclis çalışmalarını ve ülke gündemini değerlendirdi.
İl binasında düzenlenen toplantıda konuşan Yılmaz, Oslo görüşmelerinde askeri müdahalenin yapılmaması ve askerin kışlada tutulması konularının görüşüldüğünü iddia ederek, son dönemlerde artan terör olaylarıyla devlet hakimiyetinin ‘minimize' edildiğini savundu. Yılmaz, MHP'nin iktidarda olduğu 57. Hükümet döneminde terör olaylarının neredeyse bitme noktasına geldiğini söyleyen Yılmaz, "10 yıldır iktidarda, tek başına anayasayı değiştirebilecek bir parti varken terör belası hala bitmiyor. MHP olarak mecliste de çoğu kez askeri operasyon kararlarına destek vereceğimizi söyledik ama harekete geçilmiyor. Kürt açılımında arkası kesilmeyen isteklerden sonra hükümet de her şeyin farkına vardı. Şehit haberlerinden sonra yetkililer çıkıp ‘bıçak kemiğe dayandı' diyor. Bıçak kemiği deldi de geçti bile" dedi.
Suriye'de düşen Türk uçağına da değinen Yılmaz, hala net olarak uçağın neden ve kim tarafından düşürüldüğünün belirlenemediğine vurgu yaptı. Yılmaz, "Hükümet büyük devlet olmakla övünüyor. Ama uluslararası sularda düşürülen uçağımız akıbeti hala belli değil. Uludere'de yaşanan olayın üzerinden de çok zaman geçti ama hala vuruş emrinin kim tarafından verildiği bulunamadı. Bu mu büyük devlet anlayışı?" diye konuştu.
Yılmaz, Irak'ta yaşanan saldırıların ve ölümlerin unutulduğunu, mezhep ayrılıkları yaşanırken bir taraftan da bölgede Kürt devleti kurulduğunu kaydetti. Barzani'nin Kürtler'e "birleşin" çağrısı yaptığını ve bölgede büyük bir Kürt devleti kurulmak istendiğini ileri süren Yılmaz, Irak'ta yaşayan Türkmenlerin ise yalnız bırakıldığını savundu.
Ülkenin ekonomik anlamda da iyi durumda olmadığını öne süren Yılmaz, şunları söyledi:
"Beğenilmeyen 57. Hükümet döneminde enflasyon yüzde 59 iken, AK Parti Hükümetiyle birlikte bu oran 30 puan düşmüştür. Bizim dönemimizde cari açık 2.6 milyar iken şimdi 72 milyar. Vatandaşın 239 milyara yakın kredi kartı borçları var."
"DİYARBAKIR'A YAPILAN YATIRIMLAR ADANA'NIN 5 KATI"
Yılmaz, Adana'ya son dönemlerde hiçbir ciddi yatırımın yapılmadığına dikkat çekerek, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da "Yatırımcıları alıp Adana'ya geleceğim" sözünü tutmadığını söyledi. Adana'nın resmi rakamlara göre işsizlikte 2. sırada yer aldığını hatırlatan Yılmaz, "Sosyo ekonomi ve yaşanabilirlik seviyesi bakımından Adana gittikçe geriliyor. 2009 yılında çıkarılan teşvik yasasıyla Adana dezavantajlı konuma düşürüldü bunu ilgili bakanlara ilettiğimizde de ‘farkındayız, düzelteceğiz' yanıtını aldık ama hala çözüm yok. Kamu yatırımlarında Adana dibe vurmuş durumda, Diyarbakır'daki yatırımlar bile Adana'nın 5 katı seviyesinde. Adana'nın yüzde 80'i çarpık kentleşme olmasına rağmen, çalışma yapılacağı açıklanan 5 il arasında Adana yok. Adana'dan alınan vergilerle İstanbul'da yatırım yapılıyor. İlgili bakana Adana'nın verimli toprağının olması nedeniyle pilot bölge olması gerektiğini söylemiştim. Bu konuda da çalışma yapılmadığı gibi, Adana'ya 48 milyarlık yatırım yapılırken, o bakanın memleketine 480 milyar yatırım yapılıyor. Adana milletvekillerine de defalarca çağrı yaptık. Bir kez daha yapıyoruz, gelin ortak projeler üretelim ve ortak çalışalım."
Yılmaz, 1 yıllık meclis çalışmalarına da değinerek, bir dönemde 47 yazılı soru önergesi, 96 meclis araştırma önergesi ve 9 kanun teklifi sunup, 53 konuşma yaptığını kaydetti.
MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da Sarıçam ve Polatlı'daki MHP'li meclis üyelerinin istifasına değindi. İzgioğlu, "Bu arkadaşlara meclis üyeliklerinden de istifa etmeleri yakışır" dedi. |