Tarla gününün açılış konuşmasını yapan Karaisalı İlçe Müdürü Hüseyin Tunaz, zeytin, ayçiçeği ve salçalık biber üretimi ile organik tarımda Adana’nın önde gelen ilçesi olan Karaisalı’nın, Bölgemizde nispeten yeni sayılan aspir üretiminde de söz sahibi olacağını vurguladı. Tunaz, “Aspir, ilçemizde yoğun ekimi yapılan ayçiçeği ve buğday ekim alanlarına münavebe bitkisi alternatifi olmakla beraber, yine ilçemizde ekili alanlara zarar veren yaban domuzuna karşı da önemli bir çaredir. Çünkü yaban domuzları, aspir bitkisine dikenli yapısından dolayı zarar verememektedir. Bu da bizim için tercih nedenidir” dedi.
Tunaz aspir bitkisinin ekimi ve tarla gününün düzenlenmesinde emeği geçen danışmanlık şirketine, Trakya’dan gelen önder çiftçi kuruluşuna ve diğer ilgililere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.
Tunaz aspir bitkisinin ekimi ve tarla gününün düzenlenmesinde emeği geçen danışmanlık şirketine, Trakya’dan gelen önder çiftçi kuruluşuna ve diğer ilgililere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.
Karaisalı Kaymakamı Mustafa KÖLEOĞLU yaptığı konuşmada, tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılmasının ülkemiz tarımı ve çiftçilerimiz açısından önemli bir husus olduğunu ifade ederek, Karaisalı İlçe Müdürlüğüne bu konudaki güzel çalışmalarından ve yaptıkları organizasyondan dolayı teşekkür etti.
İl Müdür Yardımcısı Fatih Asak ise alternatif bir ürün olan aspir bitkisinin ekimini sağlayarak, tanıtımının yapıldığı bu tür organizasyonların çiftçimize fayda sağladığını belirterek, “Bakanlığımız ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde, biyodizel yakıt yapımında kullanılmak üzere aspir bitkisine alım garantisi getirilmiştir. Ayrıca aspir bitikisinden kaliteli bir yemeklik yağ üretimi yapılabilmekte ve hayvancılık açısından da kaliteli yemler elde edilebilmiktedir” dedi.
Konuşmaların ardından tarla günü organizasyonunun düzenlenmesine katkıda bulunan, Tarımsal Danışmanlık Firması yetkilileri tarafından aspir bitkisi tanıtılarak, üreticilere teknik bilgiler verildi.