Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi184
Bugün Toplam997
Toplam Ziyaret1823687

Farklı televizyon programlarında izlediğimiz ve izlemeye devam edeceğimiz Topak, katıldığı her ortamda Adana'yı ön plana çıkararak takdir topluyor




İşte Adana Medya'nın soruları ve Ali Topak'ın yanıtları:

Adanalı ses sanatçıları müzik dünyasında ağırlığını hissettir oldu. Küçük yastan beri müziğin içinde yer alanlar, bilgi ve birikimlerini halkın beğenisine sunmaya başladı.

Son olarak çeşitli eğlence mekanları ve konserlerde sahne alırken gördüğümüz genç Şarkıcı Ali Topak da, albümü olan sanatçılar kervanını katıldı. Yaklaşık bir ay önce ilk albümü piyasaya sürülen Ali Topak, en büyük desteği Adanalı Ünlü Sair Ahmet Selçuk İlkan'dan gördü. Topak, İlkan'ın Adanalım adlı bestesini albüm çıkış şarkısı yaptı. Farklı televizyon programlarında izlediğimiz ve izlemeye devam edeceğimiz Topak, katıldığı her ortamda Adana'yı ön plana çıkararak takdir topluyor. Biz de Adana Medya olarak bu güzide şarkıcımızla bir röportaj ayarlayıp, merak ettiklerimizi sorduk. 

>ADANA MÜZİK PİYASASINDA DİKKATLERİ NASIL ÜZERİNE ÇEKEBİLİR? 

Yetiştirdiğimiz sanatçılar Adana'da pek kalmıyor. Bunun nedeni de. söylediğim gibi bu işin merkezinin İstanbul olmasından kaynaklanıyor. Mesela Ferdi Tayfur, Ahmet Selçuk ilkan gibi önemli değerlerimiz var. Ancak bunlar bildiğiniz gibi Adana'da yaşamıyor. Adana sanatçıları barındıracak bir potansiyele sahip değil ama içinde önemli unsurlar var. Mesela Adananın kendine özgü doğal bir platosu var. Bu plato klip çekmeye çok müsait. Türkiye genelinde bir yılda binlerce klip çekiliyor. Adana'yı keşfettirecek olursak, bunların çoğunluğu burada çekilebilir.  Farklı şehirlerden benim kliplerimi izleyenler, gerçekten doğal güzelliklere hayran kalıyorlar. 

Adana için bir klip turizmi oluşturulabilir. Ayrıca bunu ekonomiye de önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bürokratların bu konuda Adana'yı cazibe merkezi haline getirmesi gerekiyor. 
Karaisalı'da Murtçular Derneğinin düzenlediği bir etkinlikte konser vereceğim. Bunun yanı sıra şehir dışındaki çeşitli organizasyonlardan gelen talepler var. Onları da değerlendiriyoruz. 

>BU MESLEĞİN CEFASINI ÇEKEN BİRİ OLARAK, NE GİBİ ZORLUKLARLA KARŞILAŞIYORSUNUZ? 

Bu konuda çok haklısınız. Mesela ben ve benim gibi sanatçılar gittiği her yerde canlı performans sergilerler. Çekirdekten yetişme sanatçılarız. Buna rağmen ne yazık ki kazancımız yok denecek kadar az. Babamın evinde oturuyorum. Eğer burası da olmasaydı kiracı olacaktım. Bütün enerjimizi, zamanımızı ve her şeyimizi müziğe adamamıza rağmen geldiğimiz durum ortada. Fakat playback yapan, çeşitli teknolojik aletlerle sesini güzelleştirip albüm dolduran kişilere karşı pek şansımız yok. Biz bu işe yıllarımız verdik, sefasını süremedik. O ise 3-5 ulusal kanala çıktı diye daha fazla kazanıyor. 

Müziğin adaletsiz olduğunu açıkça vurgulamak istiyorum. Bunların yanı sıra internetten şarkı indirme olay da bir çeşit korsanlığa hizmet verme gibi algılanabilir. Çünkü bu tam bir emek hırsızlığıdır. 

>ALİ TOPAK'I TANIYABİLİRMİYİZ? 

Adananın Karaisalı ilçesinde 1989 yılında dünyaya geldim. Lise eğitimimi Yeşilevler Endüstri Meslek Lisesinde tamamladıktan sonra müzik hayatına atıldım. Düğünlerde sahne alarak meslek haline getirdiğimi müzisyenliği zaman içinde profesyonelliğe taşıdım. 4 kardeşiz. Evliyim ve I çocuk babasıyım. 

>BİRAZ ALBÜMDEN BAHSEDELİM 0 HALDE. TEK ŞARKILIK BİR SİNGLE ÇALIŞMASI MI OLDU? 

Hayır. Albümümde 10 şarkı yer alıyor. Çıkış parçasını olarak da ünlü şair, değerli hemşehrimiz Ahmet Selçuk İlkan'ın bestesi olan Adanalım'ı seçtik. Ahmet Selçuk İlkan, sağolsun bu albümde beni çok destekledi. Kendisine Adana Medya aracılığıyla teşekkür ediyorum. İlkan'ın yanı sıra, Rıdvan Doğan, Aşık Devran Baba, Besnili HaydarÖztürk ve Bülent Dertlinin eserleri de albümümde yer alıyor. Ayrıca kendime ait Barak türünde bir uzun hava var. Yaklaşık I ay önce piyasa çıkmasına rağmen, müzikseverler yoğun ilgi gösterdi. Çeşitli televizyon programlarından teklifler geliyor. Bir çoğuna katıldım. Adananın sesini duyurmaya devam edeceğim. 

> MÜZİSYEN OLMAYA NASIL KARAR VERDİNİZ VE MÜZİK HAYATINA NE ZAMAN BAŞLADINIZ? 

Henüz 8 yaşındaydım. Dedemin Tellidere Mahallesinde bir dükkan vardı. Burayı kiraya veriyordu. Dükkanı eski müzisyenlerden Nadir Şirinkaya kiralayıp, müzikevi olarak kullanmaya başladı. Bizim de evimiz bu dükkana yakın olduğundan, ara sıra Nadir amcanın yanına gider gelirdim. Nadir amca çok güzel bağlama çalar ve bende onu hayranlıkla izlerdim. O yaşlardayken bir gün onun gibi bağlama çalma hayali kurardım Bendeki bu isteği Nadir amca da görmüş olacak ki, müzik sevgisini aşıladı bana. 8 yılımız beraber geçti. Dükkanın çırağı olmuştum. Bana müziğe

> BU MESLEĞİ ADANA'DA İCRA ETMEKLE İSTANBUL'DA ÇALIŞMAK ARASINDA NE FARK VAR? 

Adana büyük bir şehir ancak müzik piyasanın merkezi İstanbul. Adana bu konuda genelde taşra olarak kabul görür. Fakat müzik camiasının içinde yer alan bir çok sanatçı, bestekar veya söz yazarı mutlaka Adananın suyundan içmiştir. Burada müzisyenlik yaparak gündemde kalmak gerçekten zor bir iş. Fakat biz Adana'ya gönül verdiğimizden, bütün zorluklara karşın mücadelemizi bu şehirde sürdürmeye kararlıyız. 

Adana'da hali hazırda çok sanatçı var. İmkan olsa bunlar başlı başına bir piyasa yaratabilir. Çok güzel besteleri olan fakat bunları duyuramayan sanatçılar var. Adananın sosyal ve ekonomik anlamda güçlenmesi hepimizin dileği. Çünkü ne kadar güçlü bir kent olursak, sanat yönümüz de o kadar güçlenir. 
sevdiren ve profesyonelliğe adım atmama vesile olan kişi Nadir Şirinkaya'dır. Onunla beraber geçirdiğimiz 8 yılın sonunda, amatör albüm ve klipler hazırladım. Çevremden olumlu tepki alınca sponsorların da desteğiyle ulusal düzeyde profesyonel bir albüm ortaya çıkardım.
 

>MÜZİKSEVERLER CANLI PERFORMANSINIZI NEREDE DİNLEYEBİLİRLER? 

Şu an sahne aldığım bir mekan yok. 
Albüm tanıtımı ve televizyon programları zamanımın çoğunu götürüyor. Fakat çeşitli eğlence merkezlerinden teklifler var. Bunları değerlendireceğiz. Şu an konserler veriyorum. 
Murat Kekilli, Mustafa Yıldızdoğan, Selma Geçer ve Haluk Levent gibi sanatçılarla beraber sahne aldım. Pozantı Kiraz Festivali, Kuvayi Milliye Şenliği ve Karaisalı 30 Ağustos Zafer Bayramı Şenliğinde konser verdim. 

>ALBÜMÜNÜZDE YER ALAN ŞARKILARLA HAYLİ İDDİALASINIZ. BİR ŞARKININ KALICI OLMASI İÇİN NE YAPILMASI GEREKİR? 

Şarkılarımın kalıcı olacaklarını hissediyorum çünkü onlar bir hayatın yaşanmışları. Hayattan tecrübe kazanıncaya kadar gelen hislerin bir süzülmesidir tüm bu sözler. Bunları yaşayacaksın ki ayna gibi her insan kendinden bir parça bulabilsin şarkının içinde. Ya acılarını bulur, ya sevgisini, ya aşkından ya da özleminden bir şeyler bulur. "Aaaa tıpkı bak bu benim için yazılmış" diyebildiği zaman o şarkı artık kalıcıdır. 
Bir şarkının kalıcı olması için şarkı sözünün çok samimi ve hakikaten yaşanmış olması lazım. 
Yaşamamış olan şarkı sözü yazamaz ama şiir yazar. Şarkı sözü yazamaz çünkü müzikten etkilenmesi lazım. Bugün müzikten daha önemlidir söz. 

>TÜRKÜLER, HAK ETTİKLERİ DEĞERİ GÖRÜYORLAR MI? 

Kendi müziğimize 10-15 yıldır postmodern darbe uyguluyoruz. Artık herkes; kendi müziğimize ve kültürümüze bir tür postmodern darbe uygulandığını farkına varmalı. Toplumda; 'Sen türkü söyleme', 'Sen biraz tarzını değiştir' gibi bir algı oluştu. Kendi müziğimize yapılanlara kızıyorum ve üzülüyorum. Böyle yaptığımız için yeni nesillere kültürümüzü unutturuyoruz. Son dönemde kendi kültürümüze burun kıvrıldığını görmek beni kahrediyor. 
Kendi müziğimizin, kültürümüzün biraz yerini bilelim. Son albümümün kapağındaki, savaşa girer gibi kapüşonlu kahraman adam betimlemesi biraz da buna gönderme yapmak içindi. 

2909 kez okundu

Yorumlar

Ali Topak      06/10/2021 21:48

Ali Topak kardeşimize başarılar dilerim, sabır, sabır, sabır, Efendilik dürüstlük halkın içinde olmak başarıyı getirecektir.
Misafir - Mustafa KÖSE

AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028