Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi203
Bugün Toplam1072
Toplam Ziyaret1823762

Tatlıcı Köse A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veli Karahan, halka tatlıyla başlayan tatlıcılık hikayesini Habertürk’e anlattı.

 




RÖPORTAJ: ÇAĞLA İNCİ/HABER TÜRK GAZETESİ

Tatlıcı Köse, yeni lezzetleriyle dünyaya açılan marka olacak. Halka tatlıyla başlayan tatlıcılık hikayesini anlatan Tatlıcı Köse Yönetim Kurulu Başkanı Veli Karahan, AR-GE çalışmalarına hızla devam ettiklerini dile getirdi. Karahan, "Köşesiz baklavamızla fark yaratıyoruz. Pastacılıkta da iddialıyız. Yeni markalarımız sırada bekliyor" ifadesini kullandı.

  Tatlının köşesini istemeyen müşterilere inat kardeşleriyle bir olup ürettiği, "Köse Özel" tatlısıyla (küçük baklava) 7'den 70'e marifetiyle adını duyuran Tatlıcı Köse, dünyaya açılacak.

  Halka tatlıyla başlayan tatlıcılık hikayesini anlatan Tatlıcı Köse Yönetim Kurulu Başkanı Veli Karahan, AR-GE çalışmalarının hızla devam ettiklerini belirterek, "Zamanla dünyaya açılacağız, ama ilk önce İstanbul'a atlayalım sonra yolumuza oradan devam edelim istiyoruz" dedi.

SOR VE CEVAPLAR:

Tatlıcı Köse nasıl kuruldu?

-Tatlıcı Köse, babam sayesinde kuruldu. Babamın adı Mehmet Karahan, ama lakabı Köse'dir. Herkes Köse olarak bilir. Babam ilk olarak halka tatlıyla başlıyor ticarete. O zamanlar da bende askere gittim. Askerden geldikten sonra 1982 yılında işlerin başına geçtim. Ne yapabiliriz diye düşünmeye başladım. Artık müşteriler halka tatlının yanında çeşit aramaya başladı. 1986 yılında Gaziantepli bir usta buldum ve baklavacılığa başladım.

 

HAYAL GERÇEK OLDU

- Tatlıcı Köse'nin özel bir baklavası var. Bu baklavadan bahseder misiniz? Bir de tatlıcılık sektöründe nasıl fark yarattınız?

- Küçük baklavayı ilk yapan biziz. Her yerde 'Köse özel' diye anılıyor. Biz kimseyi taklit etmedik. Her üründe baklavası yapıyorduk. 1991 yılında kardeşim Mahmut Karahan askere gitti. Askerde Orduevine düşünce ona dedim ki, 'Bana kenarsız bir baklava bul dedim. O da öyle baklava mı olur abi dedi. Kenarsız baklava üretmek istiyorduk. Çünkü klasik baklava, tepsi yuvarlak olduğu için kenarına fıstık ve şeker yayılmıyordu. Müşterilerimiz ilk zamanlar klasik Antep baklavasını asla kenarını satın almak istemiyordu. Ortadan almak istiyorlardı haklı olarak. Böylece baklavaların kenarları çöpe atılıyordu. Bir gün kardeşim beni aradı, "Ben küçük baklava yaptım çok güzel oldu" dedi. Daha sonra küçük baklava üretmeye başladık. Ve kaleyi içten fethettik. Yani çocuklardan. Küçük tatlı çocukların tam ağzına göreydi. Artık çocuklar evlerinde velisine bana küçük baklava al demeye başladı. Zamanla tanındı marifetimiz çok ta beğenildi.

 

- Hali hazırda markalarınız bulunuyor. Markalarınızla neler üreteceksiniz

- Markalarımızı aldık. Karahan, Adado, Veli Karahan, bizim markalarımız. Şu anda hepsi beklemede. Doğal ürünlere girebiliriz. Zeytin, zeytinyağı, Karaisalı salçası üreteceğiz. Başka bir hedefimizde süt kurumuyla anlaşabilirsek, tereyağı, kaşar peyniri üretmek istiyoruz. Farklı olmak istedik. Ben organiklikten yanayım. Ben kimseyi taklit etmemeliyim. Adana'ya özgü ürünler üretmeliyim diye düşünüyorum. Dondurma meyvelerimi stokladım bile. Her şeyimiz doğal tertemiz.

 

- 2016 yılında yeni projeleriniz olacak mı?

- Yıllardır tek düzlükte bir yapıyoruz. Ama yeni projemizde kadayıfı da biz yapacağız. Mesela dondurmayı sadece kendimiz sattık. Başka hiçbir yere vermedik. Ama bugün İstanbul'da büyük bir pazar sürekli oluşur. Markamızı dünyaya tanıtacağız. Ancak dünyaya açılacaksak ilk önce İstanbul'a atlayalım sonra yolumuza oradan devam edelim istiyoruz. İmalathane hayal ediyorduk. Böyle bir proje üzerinde çalışıyoruz. 10 dönümlük bir arazi satın aldık. Karaisalı taraflarında. Çünkü benim süte yakın olmam lazım. İnşallah bu projeyi oluşturursak bütün bir imalathaneyi bir araya getireceğiz. Şuan da kadayıfın ham maddesini Mersin'den getiriyorum. Biz burada şuan ki düzende sadece işlemesini

 

- Sektördeki hedefleriniz nelerdir?

- Tatlıcı Köse'nin şubeleşmesi konusunda aşırı bir talep oldu. Ancak biz yavaş yavaş çoğalmak istedik. Toplamda 152 personelimizle Adanalılara hizmet ediyoruz. Zamanla pastada da başarı göstermek istedik. Kaliteyi nasıl ucuza satarız diye düşündük. Kaliteli pasta üretip rakip firmaların yarı fiyatına vermeyi hedefledik. Öyle de yaptık. En büyük kuralımız hijyen ve kalitedir. Avrupa standardına uymak zorundayız. Yaş pastada en büyük hedefimiz beyaz bayraktır. Aslında en çok bunun için hayata geçirmek istiyoruz yeni projemizi. Yeni projelerimiz arasında yeni bir şube açma planımız da var. Adana'da Turgut Özal Bulvarı'nda açmayı hedefliyoruz. Belki orada yemek ve kahvaltı sektörüne de girebiliriz. Çok güzel planlarımız var. Bizde AR- GE durmaz. Yeni ürünler Beyaz bayrak almak istiyoruz.”

 



991 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar34.425434.5633
Euro36.250536.3957