Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi195
Bugün Toplam932
Toplam Ziyaret1823622

Şark çıbanı ve hastalığın etmeni olan Leishmania parazitlerini taşıyan kum sineklerinin dağılımı ile ilgili olarak İmamoğlu ilçesinde ve Karaisalı ilçesinde planlanmış iki çalışmanın sonuçları açıklandı



 Adana Büyükşehir Belediyesi toplum sağlığının korunmasına yönelik seminer gerçekleştirdi. 
Seminerde, sıtma, şark çıbanı, leşmanyöz ve tatarcık hummasına dikkat çekildi.Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi, 'Adana'daki Önemli Vektör Hastalıkları ve Doğru Mücadele Yöntemleri" konulu seminer ile Sağlık Daire ve Çevre Koruma personelini bilgilendirdi. 

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi, insan sağlığının korunması ve insanlar üzerinde oluşacak rahatsızlıkların en aza indirilmesi amacıyla vektörel mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Adana Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda Çukurova Üniversitesi KaraisalıMeslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Hakan Avur'un verdiği seminer ile, Adana'nın vektör ve vektör hastalıkları konusundaki durumuyla ilgili tespit yapılırken, vektörle doğru mücadele yöntemlerinin neler olduğu hakkında ayrıntılı bilgi verildi. 

Adana'da sıtma hastalığının görülme şıklığıyla ilgili bilgi aktaran ve 2000'li yıllara kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerden sonra yüzde 34,6 oranla 2. sırada yer aldığını vurgulayan Dr. Hakan Avur, Karataş ilçesinde sıtmanın yeniden ve yüksek oranda çıkabileceği uyarısında bulundu. Dr. 
Hakan Avur, ayrıca vektör hastalıklarından; leşmanyöz, tatarcık humması olgularının Aladağ ve Tufanbeyli civarında tespit edildiğini belirtti. 

Seminerde ayrıca Dr. Hakan Avur, Leşmanyöz hastalığının klinik formları olan şark çıbanı ve kalaazardan, hastalık etmenini taşıyan kum sineklerinin (yakağan) Adana'daki dağılımını ve ildeki son durumu hakkında da bilgi paylaştı. Kozan İlçesinden son 6 yılda 461, Adana da ise toplam 1980 şark çıbanı hastasının tespit edildiği dile getirildi. 

RİSKLİ BÖLGELER
Şark çıbanı ve hastalığın etmeni olan Leishmania parazitlerini taşıyan kum sineklerinin dağılımı ile ilgili olarak İmamoğlu ilçesinde ve Karaisalı ilçesinde planlanmış iki çalışmanın sonuçlarını dile getiren Dr. Hakan Avur, İmamoğlu'nda, Üçtepe ve Ufacıkören köylerinin bu hastalık açısından daha riskli olduğunu, Karaisalı'da da çalışmaların devam ettiğini ifade etti. 

Çukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. 
Hakan Avur'un sunumuyla gerçekleşen seminere, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Fatih Karayandı, Çevre Koruma Şube Müdürü Hülya Kuş, Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal da katıldı. 

325 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028