Tedavi gördüğü hastanede 68 yaşında hayatını kaybeden Eray için üyesi olduğu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde bir cenaze töreni düzenlendi. Sevenleri bu son görevinde Eray’ı yalnız bırakmadı. Usta fotoğrafçı, ölüm saati olan 15.55’te gözyaşları arasında toprağa verildi.
52 YILLIK KESİNTİSİZ SANAT HAYATI
Adana’nın son dönemlerde yetiştirdiği en renkli isimlerden biri olan ve 1964 yılından bu yana aradan geçen 52 yıllık zaman diliminde fotoğraf ve ses sanatçılığı yapan Mesut Eray, 66 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren usta fotoğrafçı, son nefesini verdi. Eray’ın ölümü, ailesi ve yakınları kadar sevenlerini de gözyaşına boğdu.
SEVENLERİ DE YALNIZ BIRAKMADI
Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinde sanatsal çalışmalarda bulunan ve çektiği fotoğraf kareleriyle de zamana tanıklık eden Mesut Eray için üyesi olduğu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC) bir tören düzenlendi.
ADANA AĞABEYİNİ KAYBETTİ
Burada konuşan ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, renkli kişiliği kadar yaptığı sanatsal çalışmalarla da öne çıkan Mesut Eray’ın ölümünün, Adana ve Adana basını için acı bir kayıp olduğunu söyledi. 1978 yılında gazetecilik mesleğine ilk adımını atan Eray’ın, fotoğraf ve haber çalışmalarının yanı sıra müzikteki başarıyla da öne çıktığını anlatan Esendemir, “Adana renkli kişiliği kadar sevilen bir ağabeyini de kaybetti. Mekanı cennet olsun” dedi.
ÖLÜM SAATİNDE TOPRAĞA VERİLDİ
Babasının ölümüyle adeta sarsılan ve cenaze töreninde yakınları ve çocuklarının desteğiyle ayakta duran Fatih Eray da, babası Mesut Eray’ın tabutuna son kez dokunup, gözyaşı döktü. Kısa bir konuşma yapan Eray, “Eğer sizde hakkı varsa babama hakkınızı helal edin” dedi. Sonrasında da cenazeye katılanlar hep bir ağızdan; “Helal olsun” karşılığını verdi. Eray’ın cenazesi daha sonra Asri Mezarlığı’na götürülerek, burada kılınan cenaze namazının ardından ölüm saati olan 15.55’te gözyaşları arasında toprağa verildi.
MESUT ERAY KİMDİR?
1948 yılında Adana’da doğan Mesut Eray, gazetecilik mesleğine 1978 yılında Yeni Adana Gazetesi’nde başladı. Sonrasında Sabah ve Güneş gazeteleri ile Hey Dergisi ve Ses Gazetesi’nde görev yapan Mesut Eray, daha sonra ‘Adana Ses Haber’ adlı gazetesini Adana’da haftalık yerel bazda yayın hayatına sundu. 1973 yılında Hey Dergisi’nin düzenlediği; ‘Çukurova Ses Yarışması’nda birinci olan Eray, Türkiye ve Almanya’da fotoğraf sergilerine imza attı. Evli ve biri erkek 3 çocuk babası olan Eray, uzun yıllar ‘Gençliğin Fotoğrafçısı’ adlı stüdyosuyla fotoğrafçılık yaptı. Gazetecilik anlamında farklı yarışmalarda dereceler alan Eray’ın, hayatı boyunca kullandığı fotoğraf makineleri, Yüreğir Belediyesi’nin kendi adına açtığı müzede sergileniyor.
Merhum Mesut Eray, son 2 yıldır da Karaisalı'da 3 kez fotoğraf sergisi açmıştı.