Kısa adı KARGİDER olan Karaisalı Kalkınma Yardımlaşma Girişimciliği Destekleme Derneği tarafından Karaisalı’nın yenilenilir yabani otları ve ot yemekleri bir kitap haline getirildi.
KARGİDER Başkanı Bekir Şimşek, derneğin ilk yayını olan kitabı “Her şeye rağmen köyünü terk etmeyen, baba ocağında hayatın sürdürülmesine gayret eden Karaisalı kırsalındaki hemşerilerime ithaf ediyorum” dedi.
Derneğin 2014 yılı Eylül ayında Karaisalı’da göçün önlenmesine yönelik olarak, mahallinde inisiyatif olmak amacıyla kurulduğunu belirterek, “Dernek, Karaisalı’da merkezi ve yerel yönetimlerin uyguladığı kamu hizmetlerine sivil düzeyde katkı vermeyi amaç edinmiştir” dedi.
Şimşek, kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Derneğimiz bu ve benzeri projelerin geliştirilmesi ve uygulamasına yönelik çalışmalarına devam edecek, hemşerilerimin proje çalışmalarına katılımı bizim için en saygın teşvik olacaktır” dedi.
Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da kitapta bir mesaj vererek, “Belediyemizce, ilçemizin tanıtımına yönelik sivil toplum kuruluşlarının bu gibi projeleri her zaman teşvik edilecek ve en üst düzeyde desteklenecektir” dedi.
Kitapta, Karaisalı’da yetişen 54 familyadan 124 cinse ait 180 bitki tanıtılırken, bu bitkilerin 61’ünün gıda amaçlı kullanıldığına dikkat çekilerek, bu bitkilerden oluşan yemek tarifleri de yer alıyor.