Haber:M. Demirel Babacanoğlu
Tüyap kitap fuarı 10. kez Adana fuarcılık alanında (7-15.1.17) açıldı. Açılışta Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Metin Celal, Kültür Fuarları Danışmanı Doğan Hızlan, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü konuştular. İi şeyler söylediler. Kurdele kesimiyle açılışı gerçekleştirdiler.
Fuarın Adana kültürüne önemli hizmetlerde bulunduğu belirtildi.
Geçen yıl kitap sayısının % 7.4, okur sayısının da % 8.4 artığı söylenildi.
Fuara 250’den fazla yayınevinin katıldığı öğrenildi.
Fuara elli binin üzerinde kitap sevdalısı geldi. Hele öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte cıvıl cııl gezdiler fuarı, kitap aldılar. Son gün gelişler yoğunlaştı. Gelenlerin büyük bir bölümü içeriye girmek için, içerdekilerin çıkmasını beklediler.
Bizim sergenimizde (Çuk. Ed. Der.) Ben, Başkan Halise Tekbaş, Muharrem Öztürk, Cemal Ünal, Neslihan Dağlı, Bekir Dağsever, Saadettin Günay, İnci Kayar, Yakup Karaca, Gönül Seçinti, Hülya Özcan, Nevra Çağlayan, Şeref Kocakaya, Fuat Duymaz, Hatice Altunay kitaplarını imzaladılar.
Büyükşehir Belediyesi, kapsamlı bir sergen açmış. Çukurovalı yazar şairler burada yerlerini aldılar, kitaplarını imzaladılar. Bu oluşum benim önerimdi. Her fuar açılışında yazılarımla, sözlerimle öneriyordum. Başkan Hüseyin Sözlü’ye, böyle bir sergen (stant) açtığı için teşekkür ederim. Gelecek yıl umarım, Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam belediyeleri de böyle bir girişimde bulunurlar.
Dernek Başkan Halise Tekbaş’ın girişimiyle “Öyküde Çukurova’nın Yeri” konulu açıkoturum Çukurova Salonu’nda Bayram Yılmaz yönetiminde, M. Demirel Babacanoğlu, Emin Doğan, Muharrem Öztürk konuşmalarıyla gerçekleştirildi. Aynı gün, aynı salonda Şeref Kocakaya yönetiminde “Çukurova’nın şiir dili” açıkoturumu ve ikinci gün de “Çukurova’da şiir rüzgarı” şiir dinletisi gerçekleştirildi.
Sonuç olarak, kitapla, yazar şairlerle, okurlarla, eş dost arkadaşlarla iç/içe olmak