Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi192
Bugün Toplam931
Toplam Ziyaret1823621

USTALARDAN ANADOLU FOTOĞRAFLARI SERGİSİ

Bir köprü daha Varda Köprüsü, 1910’lu yıllarda Almanlar tarafından yapılmış olan bu köprü Hacıkırı İstasyonu’na 150-200 m. Uzaklıktadır. Üzerinden buharlı lokomotif geçerken betimlenmiş. Oya gibi, dantel gibi işlenmiş büyük mimarların ve işçilerimizi



Haber: M. Demirel Babacanoğlu

Fotoğraf ustalarından Anadolu’yu betimleyen fotoğraflar sergisi 9 Mart günü (20017)Adana Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi’nde büyük bir coşkuyla açıldı.

Bir şiirde “ gezsen sen ne güzel bulursun Anadolu’yu” der. Gerçekten de Anadolu uygarlıkların güzelliklerin beşiğidir.

Ali İhsan Ökten, Alperen Akharman, A. Niyazi Sertkalaycı, Ayhan Şenbayrak, Bekir Adlı, Berrin Hız, Cemil Güven, Derviş Kökenek, Emel Karakozak, Ercümet Ersoy, İbrahim Ş. Yödek, İbrahim Yılmaz, İhsan Maraşlı, N. Nevzat Hız, Mehmet İlbaysözü, Murat Çamlıoğlu, Mehmet Köseli, Hasan Dayanıklı, Orhan Şen,Tuğran Yüce, Tarık Kara, Turgut Bağır, Yaşar Usanmaz, Ömer Faruk Yeyen ustaların fotoğrafları büyük ilgi topladı.

Serginin açılışında Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Mete Şahin ve arkadaşları, ressamlar, sanatseverler, davetliler bulundular, açılışı gerçekleştirdiler. Fotoğrafları izlediler. Sanatçıları tebrik ettiler.

Birkaç fotoğrafa değinelim biz de;

Adana Tarihi Taşköprü bir etkinlik sırasında çekilmiş. Üzerinde izleyiciler, ışıklar içerisinde yüzüyor. Sonra su oyunları yapan iki oyuncu görülüyor. İlgiyle izleniyor.

Bir köprü daha Varda Köprüsü, 1910’lu yıllarda Almanlar tarafından yapılmış olan bu köprü Hacıkırı İstasyonu’na 150-200 m. Uzaklıktadır. Üzerinden buharlı lokomotif geçerken betimlenmiş. Oya gibi, dantel gibi işlenmiş büyük mimarların ve işçilerimizin elinden geçtiği bir bakışta belli olan köprü bizim kültür varlıklarımızdan biridir. Her fırsatta yerli ve yabancı turistler gelip izlemektedirler.

Kendi çektiği fotoğrafın başında tiyatrocu/fotoğraf sanatçısı Turgut Bağır’ı görüyorsunuz. Sanki başka biri çekmiş gibi inceliyor fotoğrafı. Su içinde uzayan kamışlar görüntüsü alabildiğince derinlikli… sanki eski (antik) çağ sütunlarına benziyor/benzetilmiş…

Geleneksel semahlarımızdan biri olan Cem’de Semah dönme eylemi aktarılmış bize. Kadın erkek geleneksel giysileri içinde semah dönerek, cem ibadetleriyle, dünyanın dönüşünü temsil etmektedirler.

Ah çocuklar ah, her alanda, her koşulda, ezilmişlik içinde bile gülebiliyorsunuz, yaşama bağlı kalabiliyorsunuz, biz büyüklerin dikkatini çekmek için uğraşıyorsunuz? Ne zaman insanlar paylaşmayı öğrenirse o zaman kurtulacaksınız. Fotoğrafta öyle görünüyorsunuz ki, yazgılarınızı biri/leri yazıyor.

517 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028