Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam732
Toplam Ziyaret1823422

ÇİMSA’DAN BİR İLK DAHA

ÇİMSA, TÜRKİYE ÇİMENTO SEKTÖRÜNÜN İLK AR-GE MERKEZİ FORMÜLHANE’Yİ HAYATA GEÇİRDİ



VAHİT ŞAHİN

Sabancı Holding iştiraki Çimsa’nın, 2000 yılında Mersin’de kurduğu Ar-Ge Merkezi Formülhane’nin T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenmesiyle kendi sektöründe yine bir ilki gerçekleştirdiği bildirildi.

Ar-Ge Merkezinin tescillenmesiyle ilgili olarak İstanbul, Adana, Mersin ve Tarsus’taki gazetecilerle bir araya gelen Çimsa yetkilileri, basına Mersin’de kurulu fabrikanın önce üretim, sonra depolama tesislerini gezdirerek bilgi verdiler  Daha sonra Ar-Ge Merkezi Formülhane’ye getirilen gazetecilere burada Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, Çimsa Ar-Ge, İnovasyon ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Önder Kırca, Çimsa Genel Müdür Yardımcısı Ülkü Özcan  bilgi verdiler.

 Çimsa’nın, faaliyette olduğu 45 yıldır katma değeri yüksek ve özel ihtiyaçlara yönelik farklı ürünler ile uygulamalar geliştirmek amacıyla inovasyona yatırım yapmayı ilke edinerek, çimento ve yapı sektörünün trendlerine ve dinamiklerine yön vermeyi hedefleyen çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğü kaydedilerek, İnovasyonu, rekabet üstünlüğü sağlamak açısından stratejik bir araç olarak benimseyen Çimsa’nın geliştirdiği ürün ve hizmetlerle yaşam kalitesinin ve çevrenin iyileştirilmesine katkı sağladığı ifade edildi

Şirketin sektördeki güçlü konumunu sağlayan unsurların başında Ar-Ge faaliyetlerine verilen önemin yer aldığını ifade eden Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, “Piyasanın her aktörü, global şartlarda sürdürülebilir bir büyüme sağlamak için teknolojik trendleri yakalamalı ve her zaman inovatif çözümlerin bir parçası olmalıdır. Bizler, birleştirici ve güçlü bir ürün olan çimentoya hayat veriyoruz. Bu süreçte, bir sanayici olmanın ötesine geçiyor ve ülkemize değer katıyoruz. Çimsa’yı rakiplerinden ayıran faktörlerin başında araştırmaya, sorgulamaya, gelişmeye, yenilenmeye ve değişmeye ayırdığımız kaynak ve yaptığımız yatırımlar geliyor. 2000 yılında Mersin’de kurduğumuz ve 28 Şubat 2017 tarihinde, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın denetimiyle tescillenen Ar-Ge Merkezimiz Formülhane’de, faaliyet gösterdiğimiz pazarların talep ve beklentilerini baz alarak, en yeni ve faydalı ürünleri geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Çimsa Ar-Ge, İnovasyon ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Önder Kırca, konuşmasında Formülhane’de gerçekleşen çalışmalar neticesinde beyaz çimento ve özel ürünlerle Çimsa’nın bir dünya markası olduğuna vurgu yaparak “Türkiye’nin ilk beyaz çimento üreticisi olmamızın yanı sıra, Formülhane’de geliştirdiğimiz, Kalsiyum Alüminat Çimentosu, Kendini Temizleyen Çimento ve Anti Bakteriyel Çimento gibi özel ürünlerimizle, portföyümüzü genişletiyor ve sektöre yenilikçi yaklaşımlar sunuyoruz.” dedi. Kırca, “Türkiye’de bir ilk olan Ar-Ge Merkezimiz Formülhane aracılığıyla gerek yurt içinde gerek yurt dışında bulunan müşterilerimize kesintisiz hizmet sağlıyoruz. Merkezimizde katma değeri yüksek, son kullanıcıda fark yaratan yeni ürün geliştirme programları, satış destek hizmetleri, laboratuvar desteği ile beraber, çimento sektörünün gelişiminde rol oynayacak değer yaratıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz müşteri çalışmaları ile müşterilerimizden elde ettiğimiz bilgiyi yine müşteri odaklı ürünler geliştirmek ve çimento üretim prosesimizi bu doğrultuda geliştirmek için kullanıyoruz. Çimsa olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye ve inovatif çözümlerle sektöre öncülük etmeye devam edeceğiz” dedi.

Kırca, sözlerine devam etti:

“Çimsa Mersin Fabrikası; Çimsa’nın 1972’de kurulan ilk fabrikası,Dünyada ilk kez isteğe bağlı değişebilen gri/beyaz klinker üretim hattına sahip olması,T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı çimento sektöründeki ilk Ar-Ge Merkezi’ni bünyesinde barındırması,Çimsa’nın yerleşke anlamında en büyük fabrikası olması, Toplam tükettiği enerjinin %20’sini atık ısıdan geri dönüştürülmesi,Türkiye’de kalsiyum alüminat çimentosu üreten ilk ve tek fabrika olması,Dünyada tek çatı altında gri, beyaz ve kalsiyum alüminat çimentosu üreten tek fabrika olması,2013 yılında Çimento İşveren Sendikası’nın düzenlediği İş Sağlığı ve Güvenliği Yarışmasında birincilik elde ederek, İSG Performans Ödülü’ne layık görülmesi,2016 yılında kalsiyum alüminat çimentosu üretiminde bir ilke imza atarak 50 alimünalı çimento üretilmektedir.”

Basın toplantısında, yapılan sunumda Çimsa’dan satır başları olarak şöyle denildi:

“ Türkiye çimento sektöründe birçok ilke imza atan Çimsa, hem ülkesine hem Dünyaya ekonomik, sosyal ve çevresel anlamda değer katmaya devam etmektedir. 2500 kişilik insan kaynağıyla istihdama katkı sağlamaktadır.2016 yılında 1 milyar 170 milyon TL net satış geliri elde etmiştir. 65’den fazla ülkeye yaptığı toplam 110 milyon dolarlık ihracatla Türkiye için değer yaratmaktadır.165 milyon ABD doları yatırımla Çimsa Afyon Çimento Fabrikası modern teknolojilerle donatılmış yeni bir üretim tesisine taşınmaktadır.Çimsa Eskişehir Fabrikasında I. Üretim Hattı’nın hem gri hem beyaz klinker üretecek şekilde (convertible) modifikasyonu için 55 milyon ABD doları yatırım yapılmaktadır.Çevre, iş sağlığı ve güvenliği, eğitim ve sürdürülebilirlik alanında 11 milyon ABD doları olmak üzere, toplam 195 milyon ABD doları yenileme, idame, modernizasyon ve kapasite büyütme yatırımı gerçekleştirilmiştir.Çimento Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın (ÇEİS) gerçekleştirdiği İş Sağlığı ve Güvenliği Performans Ödülleri’nde Çimsa Kayseri Fabrikası’nın gösterdiği başarılı performans ile birincilik elde edilmiştir.Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması’nda, Silifke Hazır Beton Tesisi ile birincilik, Çukurhisar Hazır Beton Tesisi ise ikincilik ödülüne layık görülmüştür.CDP Türkiye 2016 raporlama döneminde şirket başarısı sayesinde A- puan alarak, Türkiye İklim Liderleri Ödülleri’ne layık görülmüş ve böylece çimento sektöründe bir ilke imza atmıştır.Çimsa ürünlerinin katma değerinin artırılması, kullanım alanlarının geliştirilmesi ve ürün yaşam döngüsünde çevresel etkilerinin azaltılmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Çimsa Isıdaç40 dünyanın ilk EPD belgeli kalsiyum alüminatçimentosu, ÇimsaSuper Beyaz ise dünyanın EPD belgeli 2. beyaz çimentosu olmuştur.Çimsa, 2015 yılında, özel sektörün toplumsal cinsiyet eşitliği girişimlerini şirketler arası öğrenme süreçleriyle desteklemek amacıyla “Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu”na katılmıştır. 8 Mart 2016 itibarıyla “Kadının Güçlendirilmesi İlkeleri”ni (Women Empowerment Principles- WEPs) imzalayarak toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmayı ve uygulamayı taahhüt etmiştir.Türkiye çimento sektöründen Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi (CSI)’ne üye ilk ve tek şirkettir.” 

ÇİMSA HAKKINDA

Sabancı Holding iştiraki olan ve Türkiye’de sanayinin önde gelen kuruluşları arasında yer alan Çimsa, 1972 yılında kurulmuştur. Çimsa bugün, Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikası, Ankara’da bulunan bir öğütme tesisi, Marmara terminali ve Malatya Çimento Paketleme tesisiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.

Beyaz çimento alanında dünyanın ilk iki markasından biri olan Çimsa, Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya), Sevilla ve Alicante (İspanya), Gazimagusa (KKTC), Köstence (Romanya) ve Novorossiysk’de (Rusya) bulunan terminalleriyle uluslararası bir çimento üreticisidir.

Çimsa, pazar odaklı yaklaşımı ve geniş dağıtım ağıyla müşterilerinin ürün ve hizmet ihtiyaçlarını eksiksiz ve zamanında karşılamaktadır. Paydaşlarının güvenilir bir iş ortağı olarak, gelecek nesillere uzanacak yaşam alanları ve altyapıları için gerekli malzemeleri sağlamaktadır.

Çimsa, gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünlerle de inovasyon konusunda Türkiye’de çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük etmektedir. Tüm paydaşlarına değer yaratan ve karlı büyümeye odaklanan Çimsa, bunu gelecekte de sürdürmeyi hedeflemektedir.

 

 

 

743 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028