Veysel Kubat 1946 Adana doğumlu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (İDGSA-Mimar Sinan Üniversitesi) resim bölümünü bitirdi. Lise ikiden (1966) beri resim yapıyor. Üçüncü kişisel sergisi oluyor bu. Çok sayıda karma sergiye katıldı. 2005’ten beri de kendi atölyesinde çalışıyor, resim kursları veriyor. Sanatı çok seviyor, dünyamızdan ayrılıncaya dek resim yapacağını söylüyor. “Sanatla uğraşanlar yaşama bağlı, hoşgörülü oluyorlar. Yüce bir değerdir sanat. Sanata bilim birleşince yükseltecektir ülke” diyor.
Sergide biri şerbetçi, at ve insanı betimleyen tablosu bulunmaktadır. Şerbetçide kahve renk, atlıda havai renk ağırlıktadır. Çizimler, renkler yerli yerinde…
Sergide tabloları yer alan biri Prof, Dr. Fikri Akdeniz’dir. (AÜFF Matematik bölümü mezunu olup, matematik uzmanıdır. Tarsus-Yenice-Çağ Üniversitesi’nde rektör yardımcılığı görevinde bulunmaktadır. Resme merak sarmış olan öğretim üyesi Akdeniz son beş yıldır resim yapıyor.
Resimde de arıştırmalara irmiş, Rönesans ressamlarından Hollanda temsilcisi H. Bosch’un “Dünyevi Zevkler Bahçesi” adlı tablosunu bulmuş, onun bir kesitini aslına uygun biçimde resmetmiş. Hayal gücünün derinliğini anlatıyor bu resim. İnsanlar bir arada doğal duruşlarıyla devinimlerini sürdürüyorlar…
Fatma Güher’se bir sağlık ocağında ebe-hemşire olarak çalışıyor. Sanatı, resmi seviyor. Bir ayçiçekte neler varmış anımsatıyor bize. İnce, estet çizgilerle, fırça vuruşlarıyla betimlemiş ayçiçeğini. Çekirdeklerine varana dek göstermiş, canlıymış gibi vermiş doğal yapısını.
Öğretmen Alaaddin Aldaş bir kıyı kasabanı betimlemiş, bir de bir köprüyü… Köprünün altından sular geçiyor, bitkiler ve gökyüzüyle bütünleşiyor. Kasabanın önünden akan nehir bereket taşıyor.
M. Nuri Börüban doğadan ve yürük yaşamından bir kesitler sunuyor. Doğanın yeşillikleri, Yörüklerin kırmızıları göz alıyor, izleyenlere iletiler sunuyor.
Meryem Köfteci, Sema Filiz, Ferah Eker adlı ressamların da yapıtları güzel ve ilgi çekiciydi. Doğa manzaralarını, laleleri, nüleri kayda değer bir biçimde betimlemişler.