Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam336
Toplam Ziyaret1719698
M. Demirel Babacanoğlu
karaisalihaber@hotmail.com
BANA GELEN KİTAPLAR
28/05/2024

“Bana Gelen Kitaplar”(*), 21 bölüm, 108 sayfadan oluşuyor. Yazar, kitapları okumuş, uzun uzun emek vermiş.  Ayrıntılarına varana dek anlatmış, tanısını koymuş.

 Şair Yazar Mustafa Okumuş 1932 Kahramanmaraş doğumlu. Düziçi Köy Enstitüsü, Gazi Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. İlk, orta, lise’de öğretmenlik, yöneticlik yaptı, 49 yaşında  emekli oldu. 13 kitabı yayınlandı. Ödüller aldı. Etkin çalışmalarını sürdürmektedir.

Şimdi,  kitaplar için yazdıklarına bakalım:

Abdullah Hakim Eren “… Beş Ünlu  Ozan” kitabıyla Hasan Turan, İbrahim Karalı, Aşık Yener, Bahattin Karakoç, Ali Çeleğen,  Ali Çiçekli  tanıtılıyor. Bu kişiler günlerine damgasını vurmuş şairlerdir denebilir! Halk edebiyatını tanıtmışlar, bize ulaştırmışlardır. Ali Avgın’ın Han Duvarları’nı, tanıtıyor. Şöyle diyor onun için; “En kısa zamanda zevkle ve kesintisiz okuduğum, içeriğinden yararlandığım, sayılı romanlardan biridir…”

Arif Eren’in “Zaman Yerinde Durmaz” kitabı için de şöyle diyor; yazılarında didaktik yöntem kullanıyor. İnsan ile nesne arasındaki bağlantılara  dikkat çekiyor. Örnek veriyor bir şiirinden. “Hakkı dağa kaldırdı haksızlar/ Ne izi belli, ne de yeri/ Artık hak aramak kabus/…” Öyle de olmuştur!…

Aysen Akdemir, Özlemin Yeşil Durağı; için şu notları düşmüş; “Şiirlerin  örgüsünde sözcükler barışık uyumlu, toplumsal, evrensel değerler vermektedir…”  Şiir de öyle olmalı değil mi?

Hale Nur Kor Yalnızlığın Sesi; “Evrensel duyguları şiir kiliminde nakış nakış ustaca işlemiş…” Daha yetkin, daha soluklu ürünler vermesini de beklerim!

Hayrettin Durmuş, Kapına Geldim, Şiir dili yalın ve akıcı, imgeler dolu, zorlama yok…

İbrahim Gülsu; Direnmenin Gücü; Sanki Maraş Kurutuluş Savaşı’nı, sahnedeymişim gibi izledim. Büyük başarı. Kutlarım.

İnci Okumuş; Aşkın Elif Hali; İsmin halleri gibi bir şey bu. Şiirlerini keyif alarak okudum, kimi dizeleri beni durdurdu, zengin imgelerden yararlandım…

İsa Yıldız, Türkoğlunca Şor Sözlüğü; 4000 sözcük, derleyen toplayan, hakkını veren  İsa Yıldızı kutlarım…

Kamil Uğurlu, Kahramanmaraş Şehrengizi; Kahramanmaraş coğrafyasını yeniden tanımış oldum, o güzelim coğrafyayı.

Mehmet Akif Baltutan, Kan Kırmızı Geceler şiirlerinde; ölüm, yalnızlık, gece karanlık, gökyüzü, yıldızlar, zaman, karamsarlık, umut, gözlem, beklenti… duygularını ele veriyor. Yararlanıyoruz.

Mehmet Demirel  Babacanoğlu, Yüzsüzler Yüzünü Alsın; dedi, yazdı, söyledi, amma dahaca almadılar… İnsanların çoğu nedense çok yüzlü oluyorlar, her insana ayrı ayrı yüz gösteriyorlar, ama hepsi de sahte; bu sahte yüzle nereye varılacak bilemiyorum?… Düşünürlerse, yüzsüzler düşünsün!

Mehmet Gözükara, Çark-ı Devran’ı yazmış; yazarını kutluyor, başarılı ürünlerini bekliyorum…

Bugün Gazetesi; Mustafa Okumuş, Kırsaldan Kentsele yapıtını sunmuş Yazarı Mustafa Okumuş olunca fazla bir şey dememiş, tanıtmış o kadar…

Narin  Demirci, Narince; özellikle rübaileri andıran küçük dize kümeleriyle didaktik iletiler  veriyor.  Aşkta sevgiyi aradıkça şiir damarları açılıyor, şiirler çıkıyor… Güzel.

Nezihe Sayın Yılmaz, Nezihe’nin Kaleminden, Fırçasından; dilin kulanımında kısa, devrik yetkin tümceler anlatımı güçlendiriyor. Türk kadının yüz akı temsilcilerinden biri çıkıyor ortaya.

Oğuz Paköz, Türkülerle  Giden İlbey; Paköz, Alkış dergisini çıkardı, yönetti yazdı… Öyküleriyle yakın çevrenin toplumsal, kültürel, inanç ekonomik yapısını inceledi sundu. Gençlere öncülük etti, Maraş’ın destanını yazdı. Doktorluk yaptı… Sevildi, sayıldı.

Ramazan Avcı Da Kahramanmaraş Eğitim tarihini yazarak topluma hizmet verdi. Ne güzel.

Seher Türker, Tuvaldeki Renkler; Bazen istesem  de çevreme kör sağır kalamıyorum… En iyisi aydınlık emek… Bu isteğim öne çıkıyor.

Tülay Koçak, Düşkuşağı Masallar; çocuklar için özgün emek, çalışmalar sonucu  ürün elde edilmiş… Severek okunuyor.  Güzel.

Yalçın Yücel-İçimde Üşüyor Günlerim; insan, sevgi, dostluk, vefa üzerine yazıyor.  İyi de ediyor. O bir sevgi, gönül adamıdır…

Yener Atlı- Bestof  Maraş Politika Caddesi, doğruyu söylemekten çekinmiyor; dokuz köyden kovsalar da… Önemli olan doğruyu söylemek.

                                                                                                                      26.05.2024, Adana

(*).Bana Gelen Kitaplar-Mustafa Okumuş, 108 s. Özgü Yayıncılık, 1. Bsk. 2023, İstanbul.



123 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BABALAR GÜNÜ KURBAN BAYRAMI - 17/06/2024
BABALAR GÜNÜ KURBAN BAYRAMI
ÜNAL ŞÖHRET DİRLİK - 24/04/2024
M. Demirel Babacanoğlu
RAMAZAN BAYRAMI - 09/04/2024
RAMAZAN BAYRAMI
SEÇİM ANILARIM - 09/04/2024
SEÇİM ANILARIM
BANA GELEN ŞİİR KİTAPLARI - 02/04/2024
BANA GELEN ŞİİR KİTAPLARI
YAŞLILAR HAFTASINDA DÜŞÜNDÜKLERİM - 21/03/2024
YAŞLILAR HAFTASINDA DÜŞÜNDÜKLERİM
ÇANAKKALE BİR DESTANDIR - 21/03/2024
ÇANAKKALE BİR DESTANDIR
HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ - 05/03/2024
HAYRETTİN İVGİN DERGİLERİ
FİLLİ KÖY - 21/02/2024
FİLLİ KÖY
 Devamı
AlışSatış
Dolar32.435232.5652
Euro34.707534.8466