Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam640
Toplam Ziyaret1823330
Yılmaz Aydoğan
yaydogan33@gmail.com
NASIL YAPSAK, NEREDEN BAŞLASAK ?
08/06/2015

Birkaç gün önce, Karaisalı Haber Sitesi’nin yöneticisi değerli dostum Sayın Vahit Şahin’le Karaisalı’da yapılabilecek “kalkınma amaçlı çalışmalar” üzerinde sohbet ederken:

“- Karaisalı Haber sitemizde yazamaz mısınız? Eğer yazarsanız, bu konuları başta Karaisalılılar olmak üzere daha geniş kitlelerle paylaşmış olursunuz,” dedi.

Ben de:

“- Sohbetimizin geleceğe yönelik hayallerimiz üzerine olduğunu, oysa benim yaşımda birinin hayallerinden çok anıları olduğunu, yazarsam daha çok anılar üzerine yoğunlaşabileceğimi,” söyledim.

Kendisi:

“- Anılardan da çıkartılacak dersler olduğunu ve yazmamın bu anlamda faydalı olacağına inandığını,” ifade etti.

“- Düşüneyim” dedim.

……………………………………..

İşte şimdi –eski deyimle- daktilo başındayım. Daktilo değil tabii, doğrusu PC (personal computer) başındayım. Nereden başlamam gerektiğini tartışıyorum kendi kendimle.

Derler ki, “gençler hayalleriyle ihtiyarlar anılarıyla yaşar”. Ben kendimi değerlendiriyorum da, ülkem ve insanlarım yani milletim üzerine oldukça çok hayalim var.  Hayal kurmadan proje geliştiremezsin. Hayal kurmadan üretemezsin. Hayal kurmadan yazamazsın. Hayal kurmadan aşık bile olamazsın. Hayal kurmadan yaşayamazsın!  O sebeple hayallerimiz olacak gelecek üzerine, güzellik üzerine, barış üzerine, dostluk üzerine; üretmek, gelişmek, kalkınmak ve mutlu olmak üzerine.

Öte yandan geride kalan 57 yılda biriktirdiğim o kadar çok anı var ki dağarcığımda paylaşılacak. Bunlar genelde, “Doğrucu Davut” misali çoğu kimsenin yapmaktan sakındığı, “çalıyı dolandığı” anlarda bile olayların üzerine “bodoslama giden” birinin yaptıkları. … Kurulu düzende “aykırı fiiller”dir pek çoğu. Ve hatta suçtur bazılarının icrası, mevcut sistem içerisinde.  Ama okuyucunun da okuduğunda değerlendireceği pek çok eylem, kendi özel şartları içerisinde yapılması gerekendir. 

Diyeceğim şu ki, 6 yıl ilkokul öğretmenliği ve yöneticiliği, 14 yıl mülki idare amirliği (kaymakamlık, vali yardımcılığı), 7 yıl özel sektör üst yöneticiliği ve 11 yıl özel işletmeci/işveren olarak çalıştım ve hiçbir işte rol yapmadım. “…mış gibi” davranmadım. Her işin hakkını vermeye çalıştım. Günü geldi takdir edildim. Günü geldi, kurulu çarkın dişlilerine uyum sağlama esnekliğini gösteremediğim için kırıldım dönen çarkın dişlileri arasında. Ama en zor şartlarda bile başımı dik tuttum, öne eğmedim.  Bunların okuyucularla paylaşılması her halde ilgi çekici olacaktır.

Haydi hayırlısı. Vira bismillah!



1185 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

YEREL SEÇİMLERDE TARSUS - 02/09/2023
YEREL SEÇİMLERDE TARSUS
ANCAK YARASALAR KORKAR IŞIKTAN - 14/02/2023
ANCAK YARASALAR KORKAR IŞIKTAN
DEPREMDE BİZ NEYİN BEDELİNİ ÖDÜYORUZ? - 08/02/2023
DEPREMDE BİZ NEYİN BEDELİNİ ÖDÜYORUZ?
NE KADAR ÖZLEMİŞİZ BÜTÜNLEŞMEYİ? - 13/09/2022
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’i oldum olası sevmem… Türk vatandaşı olsa da, Türkiye’de yaşasa da kendisini, Türk kültüründen daha çok kadim Yunan kültürüne yakın saydığını, milli bir çizgide olmadığını görüyorum.
NEDİR MİLLİ SİYASET -2- - 25/07/2022
Mustafa Kemal Paşa’nın daha 1923 yılında söylediği aşağıdaki sözleri onun, yolun en başından itibaren ‘Milli Siyaset’ düşüncesine sahip olduğunu gösterir:
NEDİR MİLLİ SİYASET ?(1) - 15/07/2022
Son yarım yüzyılda ülkemizin savrulduğu mevcut durumun iç ve dış “hareket ettiricileri”, onların planları, uygulamaları ve geldiğimiz yer, iyi incelenmeli ve doğru teşhis edilmelidir.
YENİDEN MİLLİ SİYASET 2 - 05/07/2022
1821 Mora kalkışması ile başlayan ve 7 Ekim 1912 / 30 Mayıs 1913 arası sekiz aylık dönemde kaybettiğimiz Balkanlarda, Türk kırımının zirveye ulaştığını; Osmanlı’nın bu 90 (doksan) yıllık geri çekilme döneminde 2.500.000 Türk’ün kırıma uğradığını, 8.0
YENİDEN MİLLİ SİYASET 1 - 04/07/2022
(“Yeniden milli Siyaset” yayın hazırlıkları yaptığım kitabımın adıdır. Kitabın “Sonsöz” Bölümünü okuyucularımla paylaşmak istedim.)
AYDIN PARTİCİLİĞİ - 01/06/2022
[ Bilirsiniz bizim kültürümüzün bir parçası olan sözlü halk edebiyatımızda Hz. Süleyman, “Kuş dili bilen,” olarak anlatılır. Hz. Süleyman ile kanadı kırık bir kuş arasında geçtiği söylenen öykü, “İnsanlar ders alsınlar,” diye tekrarlanır, kuşaklar bo
 Devamı
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028